» Home

» Biografie
» Techniek

» Kopieën
» Portretten
» Stillevens
» Stadszichten
» Dieren

» Foto Album
» Events
» Exposities
» Gastenboek
» Contact

Biografie...

Leo Dillis geboren te Kieldrecht op 3 maart 1935.
Al gauw voelde hij zich aangetrokken voor de schilderkunst, op veertienjarige leeftijd begon hij met de nijverheidsschool in Antwerpen als decoratief schilderen van hout, marmer, letters, en werken met bladgoud. Eens afgestudeerd werd de passie voor schilderen zijn beroep.
Na verloop van tijd werd de inspiratie en drang voor de precisie en het perfectionisme als maar groter.

Van 1981 t.e.m. 1985 volgde hij avondschool in de Academie van Berchem bij fijnkunstschilder Denis Dolphyn, en van 1985 t.e.m. 1990 kreeg hij een opleiding van fijnkunstschilder Maarten Boffé.

Met een weldoende bagage van kunst kwam bij hem de uitdaging om enkele kopieën te schilderen van groot meesters in het Museum voor Schone Kunsten. De kopieën die hij schilderde van Fouquet, Rubens… werden onder grote belangstelling van verschillende nationaliteiten bewonderd.

Met 55 jaar ervaring schildert hij nog steeds met liefde voor kleuren en vormen met een bijzonder aantrekkingskracht. Daarom is schoonheid van een kunstwerk voor hem de overtuigingskracht, karaktervolle kleuren in harmonie samenbrengen in overweging met de compositie.

 

 
©Leo Dillis 2006
Deze website werd ontworpen door D.H. Dieter